Oergranen

Onze pannenkoeken zijn niet zomaar pannenkoeken, maar OERpannenkoeken. Het zijn ook echte stOERe pannenkoeken met een beetje ‘bite’ en vooral heel veel smaak. En dat komt weer door de OERgranen spelt, haver, boekweit en gerst die we extra aan de pannenkoeken toe hebben gevoegd.

OERgranen zijn granen die van oudsher veel werden gegeten, maar nu in de vergetelheid zijn geraakt. En dat is zonde, want naast heel lekker zijn zij ook een bron van goede voedingstoffen, vitamines en mineralen. Zo zorgt de volkoren spelt in onze pannenkoeken voor extra vezels, haver voor een goed gevulde maag en boekweit voor die lekkere ‘bite’.

Naast wat we er wel in stoppen hebben we natuurlijk ook goed nagedacht over wat we er niet instoppen. Geen kleur- of smaakstoffen, geen toegevoegde suikers, geen rijsmiddelen en zuinig met zout. Melk, lekker veel ei en de passie van onze pannnekoekenbakkers zijn de enige ingrediënten die nu nog nodig zijn voor het bakken van een heerlijke OERpannenkoek.

Dat klinkt verantwoord! Klopt, maar onze pannenkoeken zijn vooral ook lekker, want smaak is en blijft het allerbelangrijkste. Onze stOERe pannenkoekenbakkers kunnen als de beste pannenkoeken bakken met een mooie bruine kleuring, dat lekkere krokante randje en talloze variaties aan extra ingrediënten.

Kom dus gerust nog vaak terug om bij ons van een heerlijke OERpannenkoek te genieten.

Wist-u-dat?
Boekweit eigenlijk helemaal geen graan is! Boekweitkorrels zijn vruchtjes van een kruidachtige plant, maar kunnen wel net als graan gebruikt worden. Al meer dan 2000 jaar wordt boekweit gegeten, nog voor tarwe en aardappels belangrijke voedingsmiddelen werden in Nederland. Van het boekweitmeel werden pannenkoeken gebakken, vooral door arbeiders die met veel honger van een dag werken van het land kwamen. Boekweitpannenkoeken zijn wel wat zwaar op de maag, dus vandaag de dag gebruiken de meeste pannenkoek recepten een combinatie van tarwebloem en boekweitmeel.